Петков: Отпуснахме безпрецедентни помощи и задържахме цената на тока

Борисов е преброил 3000 дупки, едва ли са се случили в последните 100 дни, каза премиерът

20.04.2022 | 10:41 Редактор: Тодор Петров

Искам да обсъдим цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени. Успяхме да задържим цените на тока за битовите потребители без да бъдат покачени. Едно от много малкото места в Европа, където това се случи.

С тези думи премиерът Кирил Петков откри днешното заседание на Министерския съвет. Той изтъкна, че отпускането на над 4 млрд. лв. помощи за бизнеса също е безпрецедентно спрямо Брутния вътрешен продукт.

"Хакерската атака не ни спря, по 70 лв. се изплащат на всеки пенсионер за Великден. Това са допълнителни средства от бюджета. Търговците на горива потвърдиха, че не виждат покачване в цените. Ще правим ежемесечни срещи, за да сме сигурни, че при първите падания на цените на световните пазари, това се отразява на колонките при крайните клиенти", каза още Петков.

Той очаква от Министерството на финансите да даде предложение за ДДС на хляба, плодовете и зеленчуците. Петков поздрави коалицията за стигането до консенсус за отпускане на над 650 млн. лв. за фирмите за ремонти на пътищата.

"Г-н Борисов е преброил 3000 дупки, едва ли са се случили в последните 100 дни", отбеляза министър-председателят.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК