Две години от смъртта на Милен Цветков: Човек, който липсва в професията

Прокуратурата настоява Апелативният съд да признае Николов за виновен в умишлено престъпление

19.04.2022 | 14:05 Редактор: Искра Ангелова

Днес се навършват 2 години от смъртта на журналиста Милен Цветков. За да му отдадат почит колеги и приятели се събраха на мястото, където навръх Великден на червен светофар колата му беше ударена смъртоносно от Кристиан Николов. Според експертизите е било невъзможно да оцелее.

Освен че приятелите и колегите му положиха цветя и венци, те са създали Инициативен комитет, като идеята му да се направи е материален знак в негова памет.

Все още не е ясно дали на кръстовището ще бъде поставена плоча или чешма в негова памет.

"Това е моят личен ден, щастлива съм, че има хора, които помнят Милен", каза последната жена до журналиста - Милена Иванова.

В хода на делото стана ясно, че Николов, който е шофирал джипа, е бил под въздействието на 3 вида наркотици в деня на инцидента. Софийският градски съд постанови 9 години затвор за Кристиан Николов и отнемане на книжката му за 10 години.

Прокуратурата ще обжалва и ще настоява Апелативният съд да признае Николов за виновен в умишлено престъпление.

"Не трябва да го забравяме, защото Милен е особена порода човек и особено качествен журналист - от тези, които вече ги няма. Няма да забравя чувството му за хумор и чувството му за справедливост", сподели журналистът Георги Тошев.

"Милен беше добър професионалист, човек, който много липсва в нашата професия", допълни Миролюба Бенатова.

Друга идея на колегите му от телевизията, в която последно е работил, е улица "549" в София да носи името на загиналия журналист.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК