Очаква ни облачен и дъждовен ден, на места температурите ще са отрицателни

Днес минималните температури у нас ще бъдат от 0 до 5 градуса

18.04.2022 | 07:23 Редактор: Жаклина Иванова

Днес минималните температури у нас ще бъдат от 0 до 5 градуса, а в Добруджа - дори и отрицателни. Над страната ще се установи дъждовно време. Вятърът ще бъде слаб, от североизток със скорости до 20 км/час.

По високите части на планините ще духат умерени ветрове от североизток със скорости до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 3 до 8 градуса. Показанията на термометрите, над 2200 м, ще бъдат -6, -5 градуса.

Над планините ще бъде облачно - с валежи от дъжд и сняг, а над 1800 м надморска височина ще вали и мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде слаб до умерен, от североизток със скорост до 30 км/ч, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR  Ивана Дилова.

Максимални температури на 2500 метра височина ще бъдат около -4, -3 градуса , а на 1500 м - до 0, 1 градуса.

Във вторник следобед дъждовете от запад на изток постепенно ще спират. В сряда ще бъде динамично с разкъсани облаци и ветровито. Над страната ще преминават бързо облачни системи, без валежи. В четвъртък ще има повече слънце. В петък и в събота ще има разкъсани облаци, а западният вятър ще ги подгонва на изток към Черноморието. Валежи са вероятни в крайните западни части.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК