fallback

Няма пострадали хора в пожара край Казанлък

/обновява се/

13.06.2014 | 22:31

Към 21:00 на 13 юни са се запалили погреби в гората, на 15 км от заводите Арсенал. Строго охранявана зона, където външни лица не се допускат. Според директора на завод Арсенал Николай Ибушев самозапалили се нитро ленти /нитропластини/, които са запалили дървените сандъци, след което се запалили и самите конктрукции. Пламъците са превзели част от металните конструкции, но всичко бързо е било потушено с незабавното пристигане на пожарните коли. Голяма част от покрива е унищожена, но според Н. Ибушев няма опасност от нова експлозия. Това съобщи за България он ер Телевизия Прес-Казанлък

Вижте видеото от Телевизия Прес-Казанлък.

Според МВР минути  след 21 часа полицията е получила сигнал за избухнал пожар и последвала експлозия в складове на фирма в местността Бузово кале на територията на Казанлъшкото с. Бузовград. На място са били изпратени три противопожарни екипа от най-близкото поделение на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Към 22:00ч. огънят е бил овладян и почти потушен. Няма данни за загинали или пострадали, съобщава МВР. Полицията уверява, че няма опасност и за хората от близките населени места. Районът е заграден от полицейски екипи от ОДМВР-Стара Загора, достъпът е ограничен.  Предстои щателен оглед за изясняване на обстоятелствата и причините за инцидента.

Арсенал АД, е с основен предмет на дейност разработване, производство, търговия и инженеринг на технологично и нестандартно оборудване, свръхтвърди материали и инструменти, леко стрелково и артилерийско въоръжение, комплектация към изделията, боеприпаси, капсули, барути, заряди, пиротехнически средства. Компанията е със седалище в Казанлък.

fallback
Още от България
fallback