"Възраждане" поиска оставката на Нинова: България оказва военна помощ на Украйна

"БСП да напусне управляващата коалиция", апелират от партията

13.04.2022 | 12:33 Редактор: Искра Ангелова

Работната седмица на депутатите започна със серия от скандали. От Възраждане поискаха и оставката на министъра на икономиката Корнелия Нинова.

"България оказва военна помощ на Украйна чрез участие в Европейския механизъм за подкрепа на мира. Призоваваме Нинова да подаде оставка, а БСП да напусне управляваща коалиция", апелира Елена Гунчева от "Възраждане".

"От БСП пределно ясно сме казали, че по никакъв начин да допуснем гласуване, касаещо даване на военна помощ към Украйна. Не правете внушения, които са твърде далеч от истината", заяви Борислав Гуцанов от БСП.

"Нашият правилни се използва за всичко друго, но не и за да се спазва. Най-вероятно крепим бюрата и масите с него. Това е декларация, не подлежи на анализ и коментар", отсече Цончо Ганев от "Възраждане".

Напрежението не стихна. Управляващите видяха опити на опозицията да свали властта, а от опозицията заговори за "усмивки по прозорци".

"Настоящата опозиция се опитва да замете идеята как се стигна до това управление и защо хората поискаха промяната. В последните дни има целенасочена провокация за промяна на управлението", подчерта Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Не можете да разделите баницата на първо време. Вие живеете в свят на илюзии, в света, в който може да седите в кабинет в Министерския съвет, да се усмихвате и да пожелавате приятен уикенд", коментира Тома Биков от ГЕРБ.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК