fallback

Петков: Още днес да бъде одобрено моментално плащане на над 600 млн. на строителите

"Правителството продължава да подкрепя всички браншове", заяви премиерът

13.04.2022 | 11:00 Автор: Искра Ангелова

Още днес да бъде одобрено моментално плащане на над 600 млн. на строителите. Това заяви премиерът Кирил Петков, преди редовното заседание на Министерския съвет. По повод на това, че днес пътни строители от цялата страна излизат на национален протест Петков посочи, че се надява през днешния ден през правната комисия да мине предложението за моментално плащане на над 600 млн. лв. към строителните фирми, което е около 50% от средствата, които им се дължат.

"Останалите 50%, заедно с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, ще минат през експертна комисия, за да се види дали тези средства са похарчени правомерно. След като направим оценка да има отново решение на парламента за одобряването на тези средства. Но минавайки днес през правна комисия и ако успее да мине през зала утре - тези пари ще бъдат готови за отпускане и ремонтните фирми да започнат своята работа", допълни той.

Кирил Петков подчерта, че освен това ще бъдат отпуснати и 32 млн. лв. на Държавен фонд "Земеделие" за подпомагане на земеделските стопани.

"Правителството продължава да подкрепя всички браншове", добави министър-председателят.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback