От HelpBook: Родители събират пари за обновяване на детска площадка в София

Стари пързалки, без ограда, опасна настилка

08.04.2022 | 23:30 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: Родители събират пари за обновяване на детска площадка в София

В платформата на Helpbook.info получихме подробен сигнал за състоянието на детска площадка в столичния квартал "Люлин" 1. Според родителите там играят много деца от района, около 50 на брой. Условията обаче не са подходящи.

"Ако направите една обиколка, ще видите първо настилката, която е под всякаква критика. Да не говорим, че въобще не се вписва в никакви стандарти за детски площадки. Другото, което е - съоръженията са изключително опасни за здравето на децата и най-важното, което е, според мен, че няма никаква ограда, ако се огледате, а все пак площадката е заобиколена от три улици и имайте предвид, че няколко секунди може да костват живота на едно дете.

Тук не може да се карат ролери, не може да се кара тротинетка, малките деца карат камиони, излизат безпрепятствено на улиците. Имам две дечица - едното е на 6 години, другото е на 11. И двете са израснали на тази площадка, тук почти нищо не се е променило.

За площадката се грижат основно хората от квартала. Трето лято те събират пари, за да сменят пясъчника. Родителите разказват, че площадката е една на много деца. Не е вариант и другата площадка наблизо, която също е с опасна метална пързалка на 20 години. Родителите подават системно сигнали до Столична община и въпреки че досега почти нищо не са постигнали, продължават с опитите", пише нашият потребител.

Снимка: БГНЕС

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК