Борисов: ГЕРБ сме готови за избори

Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, коментира той

10.06.2014 | 16:02 Редактор: Мариета Иванова
Борисов: ГЕРБ сме готови за избори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави от Вашингтон Сергей Станишев за смелата позиция относно провеждането на предсрочни избори и за това, че е признал загубите от евровота

"Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ сме готови за избори, така че когато президентът ги назначи, тогава", заяви още Борисов, цитиран от информационна Агенция „Фокус“.

Малко преди новините от Позитано 20 да поставят нови въпросителни и срокове пред политиците за провеждането на предсрочни избори от ГЕРБ отново коментираха, че такива трябва да се проведат най-късно на 29-ти септември. От партията на Борисов потвърдиха позицията си, че няма да позволят на правителството да има, каквото и да е отношение към избирането и изпращането на еврокомисар.

Днес стана ясно, че от ГЕРБ ще искат изслушване на премиера Орешарски и енергийния министър Стойнев за "Южен Поток".

ДАНС не изпълнява задълженията си, обяви Цветан Цветанов, според когото Агенцията е трябвало информира за всички пагубни за страната ни последствия от сключването на договора за газовия проект.

„Имаме една безконтролна институция, която може да изпълнява всякакви политически поръчки, което смятаме, че е пагубно за националната сигурност на държавата. Защото ако имахме адекватна ДАНС, съм убеден, че щяха да дадат съответната информация за последствията за договора за сключването на Южен поток,“ заяви Цветанов.

Още по темата

От ГЕРБ поискаха и оставката на вътрешния министър, заради псевдореформите в МВР. „Крайно време е да се сложи край на експеримента Бисеров-Йовчев в сектор „Сигурност,“ коментира Цветанов.

Депутатът от ГЕРБ  Красимир Ципов определи действията на ръководството на МВР за пенсиониране на хиляди служители като „абсолютен цинизъм“.

От ГЕРБ призоваха правителството да спре да взима каквито и да е ключови за страната ни решения преди провеждането на предсрочни парламентарни избори.