fallback

На 10 юни предстои

10.06.2014 | 06:19

На 10 юни 2014 в Сутрешния блок на България он ер Йоанна Николова и Иван Нончев ще говорят за енергетика, политика и финанси.

Теми:

    бъдещето на проекта Южен поток, евентуалните неустойки, които България вероятно ще се наложи да плаща     ще стане газовият въпрос в крайъгълен камък в отношенията между Русия и Запада и задава ли се нов Алианс между Москва и Пекин     финансовото състояние на банките в България, данни от най-новото рейнтингово проучване на сектора на Фондация Банки, инвестиции, пари

Гости:

    Димитър Иванов, енергиен експерт -  за енергетика     Емил Попов председател на Фондация Банки, инвестиции, пари - банки, рейтинги, регулации от ЕП     Симеон Николов, директор на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения - геополитическите отношения заради Южен Поток     Катерина Колева, фирма Ветафарм - за усвояването на евросредства

Предстоящи събития в страната на 10 юни /БТА/ - Президентът Росен Плевнелиев ще посети днес Централизирания архив на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност към ДС в Банкя. Държавният глава ще разгледа съхраняваните във фонда архивни масиви и ще се запознае с начина на дигитализация на документите. Президентът ще разговаря с членовете на комисията, след което с нейния председател Евтим Костадинов ще направят изявления.

- Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще открие днес национална конференция на тема "Деца в конфликт със закона. Реформа на системата за детско правосъдие в съответствие с международните стандарти и най-добрия интерес на детето" - в 10.00 часа в хотел "Хилтън". В откриването ще участва и министърът на правосъдието Зинаида Златанова. Двудневният форум е организиран от Народното събрание, Министерството на правосъдието и УНИЦЕФ.

- Регионална конференция "Защита на потребителите на финансови услуги и финансова грамотност" ще се състои днес и утре в "София Хотел Балкан" в столицата. Тя се организира от Комисията за финансов надзор /КФН/ и от Световната банка /СБ/ и в нея ще се включат премиерът Пламен Орешарски, вицепремиерът Даниела Бобева, Стоян Мавродиев - председател на КФН, и Маркус Репник - постоянен представител на СБ за България.

- Конференция "Бъди дигитален" ще се състои днес в София. Форумът в гранд хотел "София" ще бъде открит от Гергана Паси - "дигитален шампион" на България. Поканени да участват са министър-председателят Пламен Орешарски и вицепремиерът Даниела Бобева.

- Министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев ще участват днес в тържествена церемония за изпращането на 27-я български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан - от 10.30 часа на площад "Севтополис" в Казанлък.

- Под председателството на вицепремиера Зинаида Златанова днес в сградата на Министерския съвет ще се състои заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Социалните партньори ще обсъдят проект за нов размер на социалната пенсия за старост, както и промени в наредбите за изплащане на парични обезщетения и помощи от ДОО и за отпускане и изплащане на парични обезщетения за безработица.

- Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще бъде днес на посещение в Молдова. В рамките на визитата си той ще се срещне с молдовския си колега Наталия Герман - вицепремиер и министър на външните работи и европейската интеграция. Двамата ще открият Информационен център за България и ЕС в сградата на Тараклийския държавен университет. След официалната церемония министър Вигенин ще изнесе лекция на тема "Европейският път на България и перспективата за Република Молдова".

fallback
Още от България
fallback