Гешев: Искат да овладеят прокуратурата за нелегитимни политически цели

Нямат правни аргументи, коментира главният прокурор

04.04.2022 | 10:13 Редактор: Здравко Черкезов
Гешев: Искат да овладеят прокуратурата за нелегитимни политически цели

ВСС провежда заседание, на което присъства главният прокурор Иван Гешев. Осъжда се предсрочното му освобождаване по предложение на правосъдния министър Надежда Йорданова.

"Искането на Надежда Йорданова е механичен сбор от нейни свободни съждения. Това са неверни политически твърдения - свободни цитати от различни норми. Между трите няма никаква връзка, и трите нямат никаква връзка с Конституцията и законите на страната. От това правно нищо може да се види, че има дълбоко неразбиране на конституционните принципи в страната", коментира Гешев преди заседанието.

"Това е овладяване на прокуратурата за използването ѝ за нелегитимни политически цели. Това, което виждаме, бих нарекъл полицейски произвол и полицейска държава", заяви той.

По-рано главният прокурор Иван Гешев изпрати становище във Висшия съдебен съвет относно предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочното му освобождаване от длъжност, съобщават от държавното обвинение. 

"Искат да ме сменят, за да овладеят прокуратурата, но нямат правни аргументи", е мнението на обвинител №1.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Ах, ти Гешев, ти който пазиш мутрите, те стоят зад теб. Затова хората не могат да видят, нито адвокати, юридически и физически лица - дейности, свързани с покупки продажби на имоти, фирми фантоми, и прочие преди 1998 год. Защото мафиотите вилняха най-много след 1989 до 1998 год. Гешев, и ти си в кюпа - ще влезеш в затвора заедно с доган, карадайъ, Биков, Костов у още много други, за съжаление продали и окрали държавата. Да, в затвора и няма да те спаси никой! Така да бъде! Сигнализирай за неуместен коментар