Инвестициите в образованието са приоритет, заяви Фандъкова

Младежката организация Junior Achievement България получи награди на Столична община

07.06.2014 | 14:50 Редактор: Ирина Георгиева
Инвестициите в образованието са приоритет, заяви Фандъкова

Младежката бизнес организация " Junior Achievement България"* получи награди на Столична община. Те бяха връчени на форума „Изгряващи звезди” от кмета на София Йорданка Фандъкова.

"Продължаваме да инвестираме в столичното образование. Това е приоритет. Тази година само за инвестиции в образователна инфраструктура са предвидени над 34 млн. лева. "

Как са разпределени тези средства?

6 млн.лв. за ремонти на 44 училища и детски градини, от които 32 детски градини и 12 училища;

23 млн. лв. за строителство на 18 детски градини;

3,5 млн.лв. за строителство на 1 училище в с. Герман, Панчарево;

2 млн. лв. за преустройство на ОДЗ № 32, Люлин и бивше ОДЗ № 25 в район „Младост”;

Йорданка Фандъкова подчерта, че Столична община продължава да инвестира в развитието на образованието.

"Наред с изграждането на сгради на нови детски градини, изградихме нови спортни зали в 81-во училище в „Младост” и 88-мо училище в „Овча купел”. Изграждаме ново училище в село Герман, район „Панчарево”.

Кметът Фандъкова поздрави " Junior Achievement България"  за активната работа в областта на образованието и подготовката на младите хора за придобиване на умения.

Стефка Маноилова, учител от 137 СОУ „Ангел Кънчев”, София получи грамота за Учител на годината. Като най-добре работещо Столично училище бе отличено 134 СОУ „Димчо Дебелянов”.

Junior Achievement е най-старата, най-голямата и най-бързоразвиващата се организация с идеална цел, която работи в областта на икономическото образование. Junior Achievement е основана в САЩ през 1919 г. и е достигнала до повече от 80 милиона младежи. В България организацията е основана през 1997г. Тя е член на организацията Junior Achievement Worldwide (JAW) и нейното регионално подразделение Junior Achievement –Young Enterprise Europe (JA-YE).

Junior Achievement е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Курсовете са насочени към млади хора от 6 - до 25-годишна възраст.