fallback

Под мотото "С вас сме" в София организират концерт в подкрепа на Украйна

"Украйна, ние сме с вас! И сме против тази агресия на Русия", сподели организаторът Васко Кръпката

25.03.2022 | 19:30 Автор: Здравко Черкезов

Благотворителен концерт в подкрепа на Украйна ще се състои тази неделя на площад "Батенберг". Сред участниците са известни български рок групи, както и музиканти от Украйна. Събитието ще се организира с благотворителна цел.

"Преди две вечери видях какъв концерт се организира в Полша. Бръкнах в интернет, видях, че в целия цивилизован свят се организират концерти. Естествено се плеснах по челото – ако не днес, ако  не аз, кой? Телефонът ми загря, много хора се обадиха, харесаха тази идея, включиха се да помагат, всеки с каквото може", сподели организаторът на концерта Васко Кръпката.

Събитието ще се състои под мотото "С вас сме", а сцената ще бъде изградена на знаково място – върху бившия Мавзолей на Георги Димитров.

"Мислехме си, че като го погребем, като го заровим, тиранията ще изчезне. Не, тя не изчезва. Тя просто мутира и тук ще бъдем. Ще застанем с гласовете си, с лицата си да призовем към неподчинение на злото", каза писателят Захари Карабашлиев.

Редица български рок изпълнители, групи, както и родни писатели ще изразят своята позиция чрез силата на изкуството.

"Ще разположим колоните така, че да са в посока началниците на нашата държава. Да ни чуят. Украйна, ние сме с вас! Ние имаме сърца, големи сърца и големи души за това, което се случва и сме против тази агресия на Русия. България е с вас! Това е нашето послание", подчерта Васко Кръпката.

Концертът се организира с благотворителна цел и ще се състои тази неделя от 16 часа на площад "Батенберг". Ще бъде отворена специална банкова сметка, на която всеки желаещ ще може да направи дарение, а на място ще има и кутии за дарения.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback