Красимир Янков: Спорно е дали българското общество има интерес от предсрочни избори

Осъзнаваме, че българският гражданин не е готов на бързи промени и е необходимо повече време да осъзнае направеното от Кабинета Орешарски, заяви депутатът от БСП

03.06.2014 | 10:06 Редактор: Мариета Иванова
Красимир Янков: Спорно е дали българското общество има интерес от предсрочни избори

Виждаме, че определени партии имат интерес от предсрочни избори, но дали това е интересът на българското общество е спорно, заяви в предаването Денят On Air депутатът от БСП Красимир Янков. Той посочи, че въпросът, който стои пред левицата в момента, е правилно да разчете знака, който дадоха избирателите.

„Всъщност ние осъзнаваме, че българският гражданин не е готов на бързи промени и решения, на незабавни такива. И няма чуваемост за това,  което направи правителството на Пламен Орешарски за тази година, не се разбира и по-скоро е необходим по-голям отрязък от време, за да разберат всички българи, че мандатоносителят в лицето на БСП и кабинета на Пламен Орешарски, изпълнявайки програмата на мандатоносителя, има за цел да стигне до всички слоеве в нашето общество. Ние като политическа партия не сме изразители на корпоративни и групови интересни, ние присъстваме в ежедневието на всеки

Още по темата

български гражданин“, заяви Янков.

Още по темата

Депутатът от левицата коментира, че не могат да се правят прогнози дали ще има предсрочни избори. Той допълни, че очакванията и фокусът на вниманието от цялото обществото е към  БСП и това се дължи на дългата история, която партията има и която е неразривно свързана с проблемите на българските граждани. - „И си е извоювала това да бъде интересна и фокусът да бъде върху нея във всякакви ситуации“, заяви депутатът.

Той подчерта, че анализът на изборните резултати, „който се прави е съобразен не с емоционалните изявления, включително и от  висшето ръководство, а с нашите членове и симпатизанти, които са ни възложили да бъдем част от ръководството“.

 „БСП и това ръководство е доказало, че си сравнява часовника по партията“, подчерта Янков.

Попитан дали това е причината да няма среща Станишев- Доган, депутатът посочи, че такава  среща „като процес, който предстои, е всъщност среща между БСП и ДПС по отношение на бъдещи съвместни действия, подкрепяйки правителството на Орешарски“.

 


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма