Орешарски: Окончателната дискусия около промените в кабинета предстои

Аз вярвам в повечето от тях, коментира лаконично премиерът

02.06.2014 | 16:12 Редактор: Мариета Иванова
Орешарски: Окончателната дискусия около промените в кабинета предстои

Окончателната дискусия около промените в кабинета предстои, заяви в Калофер премиерът Пламен Орешарски, където присъства на честванията на Деня на Ботев. Министър-председателят категорично отказа да спомене имена на министри, които може да бъдат сменени.  

„Аз вярвам в повечето от тях”, коментира лаконично премиерът въпроса за министрите.

Той уточни, че в момента двете партии, които подкрепят кабинета – БСП и ДПС, правят собствените си анализи.

За оставки в правителството се заговори след слабия резултат на БСП на евровота и исканията за предсрочни избори, за които упорито настояват от ГЕРБ и формации извън НС.

В петък премиерът потвърди в парламента, че такива ще има, но не са обсъждани. Той заяви, че за това предстоят консултации, но рокадите ще бъдат "по-малко от 5-6". Орешарски обаче не посочи тогава конкретни сектори. Днес премиерът също не направи това.

„Не си спомням да съм казал проблеми в икономиката, а в последните няколко дни чета чудновати интерпретации на всичко, което кажа. Сигурно е нормално в по-напрегнатата обстановка, но не сме дискутирали окончателно”, заяви министър-председателят.

По повод исканата оставка на здравния министър Таня Андреева заради проблемите в спешната помощ Орешарски отговори, че "доста голяма част от системата се обявява в нейна подкрепа“.

По думите му критерий за смяна на министър няма да бъде мнението на малка група хора.