fallback

Адв. Рангелов: Посещението на Кьовеши няма връзка с ареста на Борисов

"Разследването най-вероятно ще се извършва тук ", посочи той

18.03.2022 | 00:20 Автор: Ваня Кузманова

"Акцията на високо ниво протича по същия начин, по който протича и всяка една друга акция. Смущаващото е, че действията се извършват при условията на неотложност. Не мисля, че Лаура Кьовеши конкретно има връзка със случая. Целта на посещението ѝ е по-скоро да се срещне с българските прокурори и по някакъв начин това си е една дипломатическа учтивост", заяви адвокат Людмил Рангелов в студиото на Bulgaria ON AIR след ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му в продължение на 10 години такива действия са се извършвали постоянно, но на лица на не толкова висока позиция. 

"Ако се счита, че всички тези лица са свързани в някакво престъпление, точно така се прави - по едно и също време, за да не осъществят комуникация и да укрият доказателства", допълни адвокатът. 

"Правомощията на Европейската прокуратура у нас са същите, каквито са и правомощията на българските прокурори. Няма информация, че тази операция се извършва под действието на Европейската прокуратура", коментира Рангелов. 

Неговото мнение е, че разследването най-вероятно ще се извършва тук и Борисов може да бъде задържан за 24 часа само с постановление на прокурор, а то не може да трае повече от 72 часа. 

"След това задържаното лице трябва да бъде изправено пред съд", завърши Людмил Рангелов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback