fallback

Редник и цивилни са спасили двамата оцелели в тежката катастрофа край Благоевград

23-годишен мъж загина в инцидента

17.03.2022 | 19:35 Автор: Жаклина Иванова

23-годишен мъж загина в катастрофа край Благоевград рано тази сутрин. Оцелели са двама души, на които помагат хора от случайно преминаващи автомобили. Сред тези, които са помогнали, е и 29-годишен военнослужещ от Кюстендил.

Редник Марио Пейчев пътувал рано тази сутрин от Кюстендил за Благоевград. Малко след местността "Антените" видял на пътното платно смачкания до неузнаваемост автомобил, който само минути по-рано се е врязал фатално в мантинелата.

"Веднага паркирах зад буса, който беше спрял. Слязох и тръгнах към двамата мъже, които бяха там. Те поискаха пожарогасител и се върнах до колата. С моя пожарогасител започнахме да гасим пожара, но беше крайно недостатъчно. И други коли започнаха да спират, гасихме с още пожарогасители. И шофьор на автобус спря, но не успяхме да потушим пожара", разказа той.

Миг преди пламъците да стигнат до пострадалите, редник Пейчев и останалите, притекли се на помощ, успяват да извадят от автомобила шофьора и мъжа, който е пътувал на задната седалка.

След спасителната акция редник Пейчев отива на работа и през целия ден върши задачите, поставени му в поделението. Не се чувства като герой.

"Всеки един би постъпил като мен, без значение дали е военнослужещ или цивилен. Имаше и цивилни граждани, които помагаха", сподели той.

Единият от пострадалите е в реанимация със счупени ребра, счупен крайник и комоцио. Другият оцелял след зверската катастрофа е с по-леки травми е настанен в отделението по хирургия. Причините за катастрофата се изясняват.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback