Френски дипломати очакват ръст на инвестициите у нас

Изборните резултати във Франция носят сътресения за икономиката, смята Стефан Дюлае.

27.05.2014 | 11:12 Редактор: Доника Ризова
Френски дипломати очакват ръст на инвестициите у нас

Изборният резултат във Франция ще засили френските инвестиции към България. Това заяви за България он ер председателя на френско-българска търговска камара Стефан Дюлае. По думите му, победата на Националният фронт е огромно и тежко сътресение за бизнес климата във Франция. Френско-българската търговска камара беше домакин на среща между френски и български бизнесмени, които анализираха резултатите от Европейските избори.

"Това което са показали изборите за ЕП, е че на гражданите им е омръзнало от традиционния политически живот", смята Стефан Дюлае. Той не споделя тревогите породени от победите на крайно десните в Гърция, Великобритания и Франция, тъй като Европейския съюз е обединен и по-силен.

Относителното намаляване на броя на народните представители на ЕНП ще забави процеса на финансова дисциплина, а стабилното представяне на социалистите ще им позволи да настояват за нови регулации, смята политолога Антоний Гълъбов. 

„Като цяло ако съдим по пропорциите в ЕП следващите една-две  години ще се забавят стимулите за десен проект и ще се обсъждат нови регулационни режими за икономиката. Това не е добра новина защото бизнеса и сега изпитва тежест от свръх регулации. Според Антоний Гълъбов, ако възникнат твърде много допълнителни регулации а в същото време европейския процес по изработване на общи стратегически приоритети се забави ,това ще се отрази като стагниране върху трудовия пазар.