fallback

За поредна година стартира „Забавното лятно четене“

Повече за инициативата споделиха в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Мария Дойчинова от ЧЕЗ и Мария Дуковска от сайта - „Аз, детето“

30.05.2014 | 10:50 Автор: Мариета Иванова

На 30 май 2014 кампанията „Забавното лятно четене“ пристигна и в София, след като обиколи Русе, Разград, Шумен, Добрич и Велико Търново.

За четвърта поредна година детският портал Az-deteto.bg и Столична библиотека събират малки и големи приятели на книгата.

Гости на официалното откриване в столицата бяха ученици, родители и преподаватели, както и посланиците на Четенето – Петя Кокудева, Маги Благоева и Юлия Спиридонова – Юлка.

Събитието бе уважено и от официални гости и партньори – г-жа Мария Дойчинова, директор ПР и комуникации в ЧЕЗ и Жюстин Томс – създател на „Забавното лятно четене“. Жюстин Томс сподели с всичи, че мтого обича книгите и точно затова е създала тази инициатива. Тя добави и още: "Четенето е магия, и ако всички четем, то ще станем по-добри и ще правим по-добри неща и така целият свят ще стане по-добър". Ето защо е важно да се чете.

„Страните от приказките съществуват в реалността, човек само трябва да иска да ги види.“ – сподели Петя Кокудева. Тя даде личен пример как книгите са повлияли върху реалния й живот – любимото й произведение от детството е „Карлсон, който живее на покрива“ и сега тя също живее на покрива, също така се е научила да слуша хората точно както очарователната героиня на Михаел Енде – Момо.

Всички посланици споделиха как са обикнали книгите и разказаха най-вдъхновяващите си моменти във вълшебния свят на приказките от детството. Специално видеопослание отправи Радинела Бусерска, а писмо към децата беше изпратил Марин Бодаков. След всички поздравления имаше и интересна викторина за нашите малки гости. И с огромна радост можем да съобщим, че на всички въпроси, за известни детски книжки, които зададохме ни беше отговорено и то почти без грешка. Като разбира се за верните отговори имаше и интересни награди.

 

 

 

 

fallback
Още от България
fallback