Военният министър обсъди с шефа на Пентагона бойната група и доставката на F-16

Драгомир Заков представи пред Лойд Остин плановете на страната ни

11.03.2022 | 09:08 Редактор:
Военният министър обсъди с шефа на Пентагона бойната група и доставката на F-16
Военният министър обсъди с шефа на Пентагона бойната група и доставката на F-16

Плановете на България за формиране на водена от страната ни бойна група на наша територия е представил в телефонен разговор министърът на отбраната Драгомир Заков пред американския си колега Лойд Остин. По-рано през деня Заков каза, че това е българска батальонна група, която обаче ще бъде "придадена" под командването на главнокомандващия въоръжените сили на НАТО: 

"Има процедура, с която е необходимо българската бойна група да бъде придадена под командването на главнокомандващия въоръжените сили на НАТО. Тя остава на българска територия, нейният командир остава българин и водеща държава продължава да бъде България", подчерта военният министър.

Заков посочи и че вече има предложения от съюзници в НАТО за попълване на бойната група.

По време на разговора между Лойд Остин и Драгомир Заков са били обсъдени "усилията на съюзниците за оказване на помощ на украинския народ".

Сред темите на разговор е била и доставката на самолетите F-16, както и подкрепата за трансформация на Сухопътните войски, посочват от Министерството на отбраната. Обсъдена е и войната в Украйна.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
НАТОвски лакей
преди 2 години
Американски тюлени ли охраняват американската биологична лаборатория във военна болница София (ВМА) ?........ Това може да бъде събиране на генетичен материал за създаване на изкуствени вируси, насочени срещу конкретна група хора ( славяните), които имат уникален генетичен код. ........ Един вид високотехнологичен фашизъм. ........ Д-р Йозеф Менгеле аплодира САЩ от ада ! ........ Службата на Министерството на отбраната на САЩ плаща пари за участие в изследвания директно, без учас ... Сигнализирай за неуместен коментар