fallback

Местан: Идеята за избори трябва да се обсъди много трезво

ДПС не изключва нито една опция, подчерта лидерът на движението

28.05.2014 | 11:41 Автор: Мариета Иванова

Идеята за избори трябва да се обсъди, но „много трезво, без емоция, не в резултат от ултиматума, който би бил поставен от партии, които в сравнителен план се явяват успели, но губят над 400 000 гласа в сравнение с една година“, заяви пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде Dnes.bg. Той допълни, че нито една опция не е изключена за ДПС.

По думите на Местан не е коректно да се преувеличава ролята на ДПС в тази ситуация.

Той баче беше категоричен, че ДПС няма да бъде първопричината и още днес да реши съдбата на Кабинета „Орешарски“, защото „сме ограничени от силната подкрепа на избирателите си“.

„Ние сме ограничени от силната подкрепа на своите избиратели, за да се съгласим с ултимативни искания още днес, незабавно разпускане на парламента“, каза той.

Още по темата

Лидерът на ДПС очаква инициативата за съдбата на правителството да дойде от мандатоносителя БСП.

Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: „Аз не бих обсъдил такъв вариант“.

ДПС е отворена за разговори, за намиране на полезен за България изход от тази ситуация, за постепенен преход на стабилизиране на политическата ситуация в страната, каза той.

Според Местан има нужда от такива разговори, но препоръча на политическите сили по-малко емоция и победителите от ГЕРБ да отчетат своята загуба от близо половин милион гласоподаватели.

Още по темата

Лидерът на ДПС още не е разговарял с председателя на БСП Сергей Станишев.

Той обаче е разговарял с президента, който се е срещнал и с Бойко Борисов за резултатите от вота. Плевнелиев не бил говорил още със Станишев, но се очаквала и такава среща.

Местан каза, че има нужда от спешни мерки от страна на кабинета сега, за тази бюджетна година.

Той заяви, че оценява изключително позитивно хода на Делян Пеевски да се откаже от евродепутатското място в полза на екоминистъра. Госпожа Искра Михайлова ще бъде един от най-успешните представители на ДПС в ЕП, убеден е той.

Местан заяви, че не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Днес ще видя г-н Доган, съобщи той.

fallback
Още от България
fallback