Николов: Няма затруднения с доставката на горива за страната ни от "Лукойл"

Министърът подчерта, че няма индикации за намалено налягане в подаването на природния газ

09.03.2022 | 15:03 Редактор: Теодора Патронова
Николов: Няма затруднения с доставката на горива за страната ни от

Няма никакви индикации за намалено налягане в подаването на природен газ, заяви министърът на енергетиката Александър Николов след днешното заседание на Министерския съвет.

"Да предвиждаме всички възможни ходове по време на война е невъзможно. Проведени са всички възможни преговори с алтернативни доставчици при настъпването на риск", увери енергийният министър по повод на възможността Русия да прекъсне доставките на природен газ. 

Той коментира, че на този етап няма затруднения и с доставката на горива за страната ни от "Лукойл".

"Не мисля, че компанията има някакви затруднения, тъй като и към момента има алтернативни доставчици на петрол и всички необходими елементи за производство на крайни горива", каза Николов. 

Той допълни, че държавата продължава да е в непрекъснат контакт с бизнеса по темата за подпомагането му заради скъпото електричество, съобщи БТА.

"В Европейската комисия, в работна група "Енергетика", се допълва механизмът, свързан с намаляване на инфлационния натиск и високите цени на електроенергия. Ще бъдат разгледани всички възможни мерки и предложения. Ще наблюдаваме цялата система с всички променливи. При възможност ще бъдат обсъждани всички механизми за подпомагане на бизнеса", каза министърът. Компенсациите за бизнеса са разписани до 31 март 2022 г.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК