Божидар Лукарски: Реформаторският блок ще продължава в този състав и ще се разширява

Център-дясното ще има много сериозно представителство в Европа и се връща на българската политическа сцена, заяви лидерът на СДС

26.05.2014 | 22:22 Редактор: Мариета Иванова
Божидар Лукарски: Реформаторският блок ще продължава в този състав и ще се разширява

Реформаторският блок ще продължава да работи в този състав и ще се разширява, коментира в предаването Денят On Air лидерът на СДС Божидар Лукарски. Той допълни, че от направените изчисления след вота и на база многобройните подадени сигнали от Реформаторския блок ще подадат сигнал за преразглеждане на резултатите от изборите.

„Ако съдебната система и ЦИК си свършат работата, имаме шанс за втори мандат в Европарламента,” заяви Лукарски. Той допълни, че от Реформаторския блок смятат, че техният вот не е отразен правилно.

Лидерът на СДС коментира още, че независимо от черния ПР и социологическите проучвания, които прогнозираха резултати под границата за влизане в Европарламента, Реформаторският блок е показал, че прави стъпка в правилната посока.

„Отговорно мога да заявя, че център-дясното ще има сериозно представителство в европейското пространство и се връща на политическата сцена”, заяви Лукарски.

Той допълни още, че Реформаторският блок ще използва всички средства, позволени от закона, за свикване на предсрочни избори, „защото всяко оставане на това правителство и подкрепящо го парламентарно мнозинство след вчерашния крах на БСП, е подигравка с българските граждани”.