fallback

Реформаторите: Евроизборите са основание за искане на оставката на кабинета

Те уточниха, че не водят преговори с партията на Борисов за следващо коалиционно управление и нова тройна коалиция

26.05.2014 | 12:02 Автор: Ирина Георгиева

Оставката на кабинета беше поискана и от Реформаторския блок. Те уточниха, че не водят преговори с партията на Борисов за следващо коалиционно управление и нова тройна коалиция. Радан Кънев потвърди, че се обмисля привличането на нови политически сили в коалицията. По думите му реформаторите са дали дадохме представителство на стотици хиляди българи, останали непредставени на парламентарния вот.

Като завръщане на политическата сцена от Реформаторския блок определиха резултата си на евровота. Коалицията успя да завоюва едно евродепутатско място и се бори за второ. Освен ГЕРБ, така и дясното обединение отново поиска оставката на правителството.

„Тези избори са основание и за незабавно искане на оставка на правителството. Ние от тук насетне за правителството на Пламен Орешарски в сегашно или бъдеще време не можем да говорим. Пламен Орешарски е бившият премиер на РБългария.Тези избори са основание за много голяма тревога. Размера, влиянието на купен и корпоративен вот достигнаха нови върхове.”

„Автенчиното от център дясно се завърна на политическата сцена, тъй като реално българските граждани след изборите на 2013, тези които припознават дясното и тези, които бяха недоволни по площадите всъщност не бяха представени в българския парламент.”

Водачът на листата Меглена Кунева няма да се откаже от мандата си на водач на листата на РБ. Тя обеща да работи за повече Европа в България.

„Всеки глас за мен е глас за листата на РБ. Всеки глас, за който и да е било от РБ е глас за общото много държа на това. Държим да знаем за всяко евро в България, колко работни места се откриват. Държим да знаем този ЕС да обръща внимание на гражданите,”

Лидерите на петте партии от коалицията прогнозират, че до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори у нас.

 

fallback
Още от България
fallback