fallback

Задачата на българските евродепутати е да защитават и налагат интересите на България в ЕП, заяви В. Василев

25.05.2014 | 11:27 Автор: Ирина Георгиева

ЕС трябва да уважава повече суверенитета на по-малките страни членки и да не налага определени закони. Това заяви Дейвид Мосъп, лингвист в коментарното студио за Европейски избори 2014г. с Ивайло Лаков по телевизия България он ер.

По негови думи ЕС, който първоначално е било идея само за Европейска общност за въглища и стомана и предотвратяване на конфликти, трябва отново да насочи сили в енергийната система. Основна тема в момента е енергийната независимост и фактът, че България е 96 на сто зависима от Русия.

Според Васил Василев, предприемач и гост в коментарното студио, задачата на българските евродепутати е да защитават и налагат интересите на България в ЕП. По негови думи кризата в Украйна трябва да затихне, за да може да се проведе енергиен дебат.

Василев засегна и темата за европейските програми. Според него Българската банка за развитие трябва да разпределя парите от Брюксел. По този начин ще се елиминира корупцията и достъпът до фондовете ще бъде по-лесен, допълни Василев.

"Това е работа на една банка, а не на правителството."

Субсидиите за земеделието и животновъдството да бъдат изравнени с тези на другите държави членки. Зад тази идея се обединиха Васил Василев и Дейвид Мосъп. Според лингвиста в момента българите плащат европейски цени, но с български заплати и това трябва да се промени.

 

fallback
Още от България
fallback