Жена загина при пожар в дома си в Кюстендил

Общо над 60 пожара са станали в региона от началото на зимния сезон

28.02.2022 | 16:55 Редактор: Ваня Кузманова
Жена загина при пожар в дома си в Кюстендил

80-годишна жена е загинала при пожар в дома и в кв. "Изток" в Кюстендил, съобщиха от Областната дирекция на полицията. Така жертвите на пожари от началото на годината са вече 3. През уикенда в региона са станали 14 пожара, 4 от тях са нанесли щети.

Причините за пожара в къщата на 80-годишната жена в Кюстендил все още се изясняват. Техническа неизправност е причинила пожар и в друго жилище в областния град, изгоряла е покъщнина, опушени са стени.

Изгоряла е и къща в гр. Рила. Пожар станал през почивните дни и в къща в с. Трекляно, причинен е поради техническа неизправност, унищожена е покъщнина.

Общо над 60 пожара са станали в региона от началото на зимния сезон в региона поради самозапалване в комин или при използване на технически неизправни или самоделно направени отоплителни уреди. 

Преди месец в близкото с. Ябълково загина 92-годишна жена при пожар в къщата. 60-годишен загина при пожар в дома си и в с. Раждавица.

Понижаването на температурите зимата, принуди много домакинства да пристъпят към използване на отоплителни уреди на твърдо гориво или неизправни електрически уреди, предаде БНР. 

Затова служителите от РСПБЗН - Кюстендил апелират за спазване на правилата за безопасност, за да не се допускат инциденти.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК