Петков пред протестиращите: Стига омраза! Трябва да работим заедно, ако искаме силна държава

Премиерът отново обвърза отпадането на "зеления сертификат" със заетостта на интензивните легла

23.02.2022 | 12:00 Редактор: Тодор Петров

"Българите сме 6,5 млн. в момента, трябва да започнем да си говорим. Не може да се делим на 100 различни парчета, трябва да работим заедно. Ако искате да имаме силна държава, тази силна държава трябва да работи заедно със собственици си граждани. Стига сме говорили с езика на омразата", заяви премиерът Кирил Петков, който изненадващо слезе при протестиращите привърженици на "Възраждане", обявили се срещу пълното отпадане на Ковид мерките. 

"Кажете дали друг път сте имали министър-председател да ви дойде на протеста! При вас съм, защото е важно, ако искаме да има промяна в тази страна, да работим заедно. Иначе доникъде няма да стигнем. Ходил съм на много протести и съм бил точно тук. Приветствам формата на протест, но трябва да започнем да си говорим повече. Тук съм да чуя вашите критики", продължи премиерът Петков.

Кога пада "зеленият сертификат", това е функция само на едно - на интензивните легла в болниците, стана ясно още от думите му.

"Нашето правителство не го е страх да си говори с народа. 12 години са ви крали, здравната ни система е пропаднала. Продължавайте да протестирате, протестът е важен начин на комуникация", завърши Петков.

Протестиращите отвърнаха на премиера с освирквания и скандирания "Оставка". Те искат всички мерки да отпаднат веднага.

"Дълго време ни убеждаваха, че с протести нищо не се постига. Както виждате - това не е така. Имаме друго мнение, но приветствам, че премиерът слезе при нас. Трябва да накараме управляващите да се съобразяват с нас, а в рамките на следващите месеци ние да управляваме България", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

По-късно протестиращите се отправиха към сградата на Народното събрание, където депутатите от "Възраждане" влязоха в сградата с декларация.

На протест присъства инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който определи "зеления сертификат" като безсмислен.

Трябва ли страната ни да премахне Ковид ограниченията?

Да! Веднага да отменят всички мерки, да премахнат и "зеления сертификат".
73%
Да, но поетапно и внимателно. Мерките трябва да са обвързани с броя на заразените и хоспитализираните.
12%
Не! В никакъв случай не трябва да разхлабват мерките, за да не се стига до нов бум на заразените.
5%
Мерките са прекалено либерални и трябва да бъдат затегнати още, за да решим окончателно проблема с коронавируса.
4%
Мерките трябва да бъдат премахнати, когато 2/3 от българите се ваксинират.
6%
Общо 1711 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК