fallback

Два пъти повече проекти са постъпили в Националния иновационен фонд

Засиленият интерес е резултат на преходния период между двата програмни периода

22.05.2014 | 14:52 Автор: Ирина Георгиева

Двойно повече проекти са постъпили в Националния иновационен фонд спрямо миналата година. Това  обяви директорът на Агенцията за насърчаване на малкия и среден бизнес по време на форума “Бизнес растеж с иновации”, който се провежда на 22 май в столицата. Засиленият интерес е резултат на преходния период между двата програмни периода.

Гръбнакът на икономиката у нас са малките и средни предприятия и тяхната иновативност трябва да бъде повишавана, категоричен е Евгений Иванов, изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на малкия и среден бизнес.

„За тази година правителството е отделило 20 милиона лева за развитието на иновациите, 10 милиона  са насочени в националния иновационен фонд . Той се менажира от агенцията и за тази седма поредна сесия за него са предвидени 6,2 милиона .”

Седмата конкурсна сесия за набиране на проекти към иновационния фонд е стартирала през март и вече е на етап оценка на подадените предложения.   А те, оказва се, са 2 пъти повече от предходната година:

„ 152 е броя на проектите, които са подадени в агенцията за малкия и среден като сравнение – за предходната са 63 виждате, че два пъти и половина е по-голям интереса производство и наука.”

Проектите обхващат почти всички сектори от икономиката. Големият интерес от страна на бизнеса се дължи на преходния етап между двата програмни периода, обясниха от агенцията.

Репортаж на Вяра Петрова и Христо Анчев.

 

fallback
Още от България
fallback