Облачно и топло време днес, ще застуди отново в петък

Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса

16.02.2022 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в страната за днес са от 0 до 4 градуса, по Черноморието - до 1-2. Сутринта по Черноморието ще има разкъсана облачност, а над западните райони ще се заоблачва. Следобед ще бъде облачно над цялата страна с облаци от високия етаж и валежи не се очакват. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 10 до 15 градуса. Над планините облаците ще се увеличават, като облачността ще бъде от високия етаж и ще закрива билата и върховете, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

От сряда до четвъртък сутрешните мъгли ще бъдат често явление в поречията. Ще преминават облачни системи, но без валежи. Ще бъде топло, като дневните температури в населените места ще достигат 15-20 градуса. 

В петък от север ще проникне по-хладен и влажен въздух. Преди обед ще превали дъжд и сняг с пролетен характер в Добруджа и над Стара планина. В събота следобед от запад ще се заоблачи. В неделя над Рила и Пирин ще превали мокър сняг, а в населените места от Югозападна България -краткотраен дъжд.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК