Лена Бориславова с първи думи след разпита в прокуратурата

Тя се зачуди дали след предоставената информация ще бъдат разпитани и гражданите

09.02.2022 | 17:04 Редактор: Ваня Кузманова

Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от предоставения от министър-председателя Кирил Петков списък на евентуални извършители на икономически и криминални престъпления, съобщиха от държавното обвинение. 

От там уточняват, че разкриването на престъпления е законовото задължение само и единствено на изпълнителната власт. 

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова, чийто разпит приключи минути преди 16 ч. коментира съобщението: 

"Това е друг интересен момент, доколкото по време на срещата господин Гешев обясни слабите резултати в борбата с корупцията, че се дължат на работата на съдилищата, на работата на следствените служби, на работата на МВР и на некачественото законодателство и по никакъв начин не е свързано с дейността на прокуратурата. Затова е интересно обаче, от друга страна, как, когато тази среща бе проведена, изведнъж прокуратурата пък имаше възможността да се самосезира, да привика мен, да привика министър-председателя, за да даваме пояснения, без да търси съдействие от тези органи, които ѝ пречат да си върши работата. Надявам се, че ако това е пречката, тя ще бъде отстранена и че институциите наистина ще започнат да си взаимодействат, за да може да се борим с несправедливостта, която резултира от тези високи нива на корупция за всички нас".

От държавното обвинение адмирират желанието на премиера за взаимодействие между изпълнителната и съдебната власт. Точно като израз на такова взаимодействие разглеждаше и своето появяване днес в прокуратурата началникът на Кабинета му Лена Бориславова. Тя обаче се зачуди дали, след като тя и премиерът са предоставили информация за публично известни случаи, ще бъдат разпитани и гражданите, които също са се запознали с тези публикации, информира БНР. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК