fallback

Жълт код за опасен вятър в 5 области, започват валежи от дъжд и сняг

Градусите са качват, ще стигнат до 14

07.02.2022 | 07:15 Автор: Елеонора Танева

За 5 области в Северозападна България за днес е обявен жълт код за силен вятър. Това са Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка област. Там скоростта на вятъра ще достигне на места до 24 м/сек.

Денят започва с минимални температури от минус 6 до 2 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана и бързо ще се увеличава. В следобедните часове ще завали дъжд, в западните райони - сняг. През нощта валежите ще обхванат и Черноморието.

Вятърът ще бъде до умерен от север със скорост до 30км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 4 до 12 градуса, на север от планините - до 13-14, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Ветровито време с разкъсана облачност - такава ще е обстановката над планините в сутрешните часове, а по-късно ще започнат и валежи от сняг. През деня по-интензивни ще са валежите в Западна България, а през нощта - в Източна Стара планина. Вятърът на височина над 2200 м ще бъде силен, със скорост до 60 км/ч. Максимални температури на 2 500 м ще бъдат около минус 8 градуса, а на 1 500 м - до 0. 

Във вторник започва продължителен период с мъгли и затопляне в планинските райони. В сряда ще има значителна облачност над Черноморието и над планините. 

От четвъртък и петък очакваме значително затопляне с много слънчеви часове. В низините ще има краткотрайни мъгли. Дневните температури в населените места ще достигат до 10-15 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback