Непочистеният жълто-кафяв софийски сняг

В Helpbook получихме сигнали за улици и тротоари след снеговалежа

04.02.2022 | 15:18 Редактор: Анисия Иванова
Непочистеният жълто-кафяв софийски сняг

В платформата Helpbook.info получихме сигнали за непочистени улици след последните снеговалежи. Нашите потребители са изпратили и снимки, с които да илюстрират състоянието. В един от сигналите се описва какво се случва, когато се смесят сняг и кучешки изпражнения:

"Така изглежда софийският сняг 2 дни, след като е навалял. Мястото е алеята покрай хотел "Маринела" в луксозния "Лозенец". Може сами да се убедите на какво прилича тротоарът за 20 крачки. Оставяме настрани факта, че е супер гнусно и неприятно, но все пак тук се движат хора и малки деца. Ясно е, че кучкарите няма да се сетят да си почистват след любимците. Работа е на Общината да ги глобява, а не да се разчита на гражданската им съвест. От Общината зависи алеите, тротоарите и парковете, по които ходим, да са чисти, спретнати и приятни за окото. Вместо това газим в кучешки лайна и пикня, а от гледката ни идва да повърнем", пише в сигнала.

Столичанин от жк "Изток" също алармира, че редовно не се чистят от сняг и лед тротоарите пред посолство на Азербайджан. Съдействие от платформата за снегопочистване търсят и живущи на улица "Марина Поляна" в с. Бистрица.

"Улицата е почистена от ул. "Янчовска река" до кофите за боклук след пресечката с ул. "Ивата". След това достъпът е силно затруднен поради сняг и заледяване. До миналата година се почистваше, но от този сезон се пропуска", пише в сигнала.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК