fallback

Христо Иванов оглави комисията за промени в Конституцията

ДБ няма да внася готов законопроект

03.02.2022 | 12:32 Автор: Елеонора Танева

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов оглави временната парламентарна комисия за обсъждане на промени в Конституцията, която беше приета от Народното събрание. 

По предложение на партиите от управляващата коалиция комисията се съставя на паритетен принцип, като всяка политическа група има право на по двама свои членове. 

ДБ се отказа да внася готов законопроект. 

"Ако бяхме избрали да внесем законопроект на мнозинството, това означаваше да поставим политическите формации извън мнозинството в състояние на свършен факт и пред въпроса "Вие подкрепяте ли нашия законопроект?". По-разумното е да създадем площадка, където да търсим на равни основания в общ диалог допирните си точки", заяви Христо Иванов.

Основна тема в разискванията ще бъде съдебната реформа. 

"България плаща изключително висока цена заради това, че е възприемана като една от най-корумпираните страни в ЕС. Тази цена не е някаква абстракция. Тя се плаща, защото няма доверие от нашите партньори. Тя е включена и в риска, който инвеститорите оценяват, когато преценяват дали да дойдат да инвестират тук", каза още съпредседателят на ДБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback