Румен Радев отправи остри критики към кабинета "Петков"

Според президента посещението на Кирил Петков в Северна Македония е било прибързано

01.02.2022 | 19:04 Редактор: Жаклина Иванова

Президентът с първа остра критика към кабинета "Петков". Държавният глава отправи забележки към водената от премиера Петков както външна политика, така и вътрешна.

Според президента посещението на Кирил Петков в Северна Македония е било прибързано. Мотивът за тази оценка са действията на президента на Северна Македония Стево Пендаровски, който дни след посещението на Петков се срещна със забранената у нас организация "ОМО Илинден".

"Посещението на премиера беше прибързано. Аз съм имал откровени разговори с него. Важно е също така българската дипломацията да изпълнява своя професионален капацитет, да не се поддава от външен натиск", заяви Радев.

Критика има и към вътрешната политика. Държавният глава предупреди правителството да е внимателно и да не повтаря грешките на предишните управляващи. Затова Радев поиска гаранции, че смяната в ръководството на "Булгаргаз" ще донесе истинска промяна, а не е с политическа цел.

"Надеждата ми е кабинетът да не се изкушава от наследения управленски модел, който използваше службите за частни интереси", подчерта президентът.

Държавният глава обяви, че основното му притеснение е насочено към инфлацията.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК