fallback

ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“

Мотивите на опозицията са провал в енергетиката, заяви Бойко Борисов

09.05.2014 | 14:17 Автор: Мариета Иванова

ГЕРБ  внася четвърти вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Мотивите на опозицията са провал в областта на енергетиката, заяви в парламента лидерът на партията Бойко Борисов. Той допълни, че искането ще бъде внесено още днес в деловодството на парламента, пише Dnes.bg.

„Искаме от 15 дни от НЕК да ни даде финансовите си отчети, а те ги крият и заради това днес ще внесем вот на недоверие по тема "Енергетика", заради проваления проект „Южен поток” от некомпетентността на Драгомир Стойнев, главно за това, че излъгаха обществото и правихме референдум за АЕЦ „Белене”, за това, че фалират компании, за това, че предизборно задържат цената на тока”, заяви Борисов.

Вотът ще трябва да бъде обсъден в разгара на предизборната кампания и на извънредно заседание на парламента, защото депутатите решиха, че днес им е последният работен ден до изборите.

Въпреки това Борисов увери, че депутатите от ГЕРБ ще дойдат на обсъждането на вота на недоверие.

Заместник-председателят на енергийната комисия в НС Явор Куюмджиев определи планирания вот на недоверие срещу правителството като абсурден.

„Абсурдно е хората, които доведоха енергетиката до прага на катастрофа, да искат подобен вот”, отсече социалистът  Куюмджиев.

По думите му от близо една година управляващите полагат усилия за стабилизиране на енергетиката да не катастрофира. Той определи намерението на опозицията за искане на вот на недоверие като желание „да създават непрекъснато скандали, които да съборят това правителство, със зъби и с нокти да се върнат на власт и да грабят”. Председателят на Енергийната комисия Рамадан Аталай от ДПС заяви, че очаква да чуе темата и както точно искат от ГЕРБ, и след това ще коментира.

От ГЕРБ вече искаха вот на недоверие срещу кабинета с мотивите: провал в инвестиционното планиране, в регионалната политика и сигурността.

fallback
Още от България
fallback