По случай Деня на българската армия входът в НИМ ще бъде свободен

Цените на голяма част от книгите на историческа тематика в музея ще бъдат намалени наполовина

06.05.2014 | 12:01 Редактор: Ирина Георгиева
По случай Деня на българската армия входът в НИМ ще бъде свободен

По случай Деня на българската армия входът в Националния исторически музей ще бъде свободен за посещение до 18:00 часа. Цените на голяма част от книгите на историческа тематика в музея ще бъдат намалени наполовина. Вход свободен е обявен и Националният военноисторически музей в София, който ще посрещне посетителите си със специална празнична програма.

За първи път сред експонатите на Националния военноисторически музей може да бъде разгледана фотоизложбата „Празникът на армията”, която представя войнишките традиции за деня на Българската армия. И по-специално - как се е отбелязвал този ден през годините. Пана с архивни кадри от военни паради, които са запечатали тържествени моменти от 1885-та година до наши дни разказват за празника, носещ спомена за българската бойна слава.

Традиционно на днешния 6 май Националният военноисторически музей обявява Ден на отворените врати. Той ще продължи до 18 часа и се отнася за хронологичната и външната експозиция на музея, както и за временните изложби. Вход свободен е обявен и във филиалите на музея - Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Пловдив.

Посетителите на Националния военноисторически музей ще могат да се насладят на всички исторически и културни ценности, с които той разполага. Голям интерес се очаква към обновената експозиция - „Античност” и към прочутото напоследък златно съкровище от Дъбене . А цените на много от книгите на историческа тематика, които се продават в музея, ще бъдат намалени наполовина. 

С тържествена церемония ще бъде отбелязан празника и в община Ямбол. В нея ще участват представителни блокове от ямболския гарнизон. „Споделете с нас родовата памет” - под този надслов ще премине Денят на отворени врати в Музея на бойната слава в града.