Влажно начало на последния четвъртък за годината

С деня облаците ще се разкъсат и намаляват

30.12.2021 | 07:17 Редактор: Здравко Черкезов

Днешното утро стартира с температури в западните и северни райони от минус 1 до 4 градуса, в южните и в източните райони – до 7. 

Ще превали над южните и над източните райони, в планинските райони и високите полета от Западна България – и сняг. Предиобед от север на юг дъждовете постепенно ще спират. Следобед ще превалява само в крайните южни части от страната. Облаците ще се разкъсат и намаляват. 

Вятърът ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 3 до 10 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините ще има значителна облачност. Предиобед ще превалява от мокър сняг над Рила и Пирин. Нова снежна покривка от 1-2 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от североизток със скорост до 30 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около минус 6 градуса, а на 1500 м височина – до 2. 

В последния ден от 2021 г. следобед очакваме да вали дъжд и сняг, главно в западните и централни райони. Над източните райони ще бъде малко облачно. В новогодишната нощ ще има облаци над Западна България, а на изток ще бъде ясно. 

На 1 януари, събота, от север ще прониква по-хладен и влажен въздух. Главно в Добруджа ще превалява дъжд и сняг. Има условия за поледици по пътните настилки. Следобед и през нощта, срещу неделя, ще вали сняг в Рила и Пирин и в Родопите. В понеделник ще бъде студено, снеговалежите ще спират, но ще има слънчеви часове.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК