fallback

Полиция обискира сградата на Община Бургас

Акцията е свързана с разследването на имоти в Национален парк "Росенец"

29.12.2021 | 12:28 Автор: Елеонора Танева

Акция в Община Бургас. Полицаи извършват проверки и изземват документи. По неофициална информация МВР търси заповед на кмета Димитър Николов от 2013 г. С нея е сменен статутът на земи от природния парк "Росенец". По този начин е задвижена процедура, чрез която е станала възможна продажбата им и строителството в парка.

Материалите са докладвани на прокуратурата. По случая е започнало разследване, но към момента от държавното обвинение не съобщават подробности. Образувано е досъдебно производство. Няма информация за задържани.

"Подали сме редица сигнали за нередности до институциите. Нарушенията са много, това което най-много ни притеснява, е ограничаването на достъпа с пътя, който искаха да отдадат, със сградите, които са построени там", заяви Бисер Русимов.

"Да бъде извършена проверка по-скоро за земите. За тяхното разграбване. Трябва да се види кой е виновен. Според мен са замесени различни институции, различни хора. Тук не говорим само за община Бургас, но и на национално ниво. Виновните трябва да си понесат отговорността", добави Стефан Петров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback