fallback

До три години 2 млрд. лв. от БВП ще осигуряват аутсорсинг компаниите

До края на 2015 се предвижда 20 % ръст на заетите в сектора

22.04.2014 | 12:57 Автор: Мариета Иванова

До три години 2 млрд. лв. от БВП ще осигуряват аутсорсинг компаниите, прогнозират експерти в бранша. За сравнение миналата година приходите са били почти 1 млрд. лв. До края на 2015 се предвижда 20 % ръст на заетите в сектора. Бъдещето на сектора обсъждат в София специалисти от бранша и представители на управляващите.

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева сподели пред журналисти, че на форума е било обсъдено и развитието на електронното правителство.Заложените цели са към март 2015 година да бъдат обединени 30 регистъра за електронно обслужване на бизнеса и гражданите. За целта в момента се провеждат консултации между различните министерства за изготвяне на приоритетен лист с услуги, от които да имат полза максимално много хора и компании.

„Досега сме обсъдили въпроса с Министерствата на правосъдието, на Инвестиционното проектиране, на Вътрешните работи и на Земеделието. Предстоят ни среща с останалите министерства. Много е ключов кадастърът- той участва в много комплексни услуги за бизнеса и гражданите. ГРАО също. Опитваме се да изберем кои са приоритетните услуги и да надградим това, което  е направено досега. Знаете, че досега са похарчени около  300 млн. лева“, коментира Бобева.

 

 

fallback
Още от България
fallback