Премиерът Петков обяви при какви условия ще поскъпнат услугите

Въвеждат "зелен сертификат" в държавната администрация

16.12.2021 | 14:00 Редактор: Елеонора Танева

Министър-председателят Кирил Петков предлага служителите на държавната администрация да ходят на работа със "зелен сертификат". Той обаче няма да важи за посетители и журналисти. Също така има идея в Министерския съвет да бъде изграден ваксинациионен пункт. 

На днешното заседание на министрите основни теми бяха цената на тока и щетите от наводненията.

Според премиера няма как цените на комуналните услуги да бъдат увеличавани, без да е направен пълен анализ.

"Не може просто да даваме допълнителните разходи в системата към крайните потребители. Това ще става само след пълен анализ, когато сме видели, че всичко е направено. Чак тогава ще отиваме към увеличаване на цените. Това ще бъде нашият подход - не просто всяка неефикасност да отива в по-високи цени", подчерта премиерът.

МС очаква пълните доклади на областните управители на Смолян, Благоевград и Кърджали за оценка на щетите след пороите. Обезщетения без конкретна сметка няма да се дават. 

"Очакваме пълен доклад с детайли с единични цени и нужните количества. Имаме два приоритета - снабдяване на населението с вода и ток и второто - парите да бъдат харчени разумно", зави министър-председателят.

Министрите обсъдиха и повече инвестиции в образованието, училищата и детските градини. Петков отново отбеляза, че културата ще е сред приоритетите в настоящия кабинет. 

Министерският съвет препотвърди позициите на страната ни за предстоящото заседание на Европейския съвет.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК