fallback

Студеното време у нас ще се задържи, на места ще вали сняг

Максималните температури ще достигат 7-9 градуса

15.12.2021 | 07:10 Автор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще са от минус 2 до 5 градуса, по морето - до 2-4 градуса. През деня облачността ще бъде значителна. В Добруджа и над Източна Стара планина ще превалява слабо сняг. 

Следобед дъжд и сняг ще вали по Черноморското ни крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 3 до 7 градуса, а в южните и в източните райони до 7-9. 

Предиобед значителна ще бъде облачността над планините, където ще има валежи от сняг, главно над Източна Стара планина. Новата снежна покривка ще бъде от 2 до 5 см, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Плътни облаци от океана на последователни вълни ще достигат през следващите дни до централните територии и ще дават път на по-студен и влажен въздух от северните ширини да достига до Балканите. По-интензивни валежи ще има над Черноморския регион и у нас - над Източна България. 

В четвъртък сняг ще вали главно в северните и източните части от страната. В петък, след временно спиране на снегоналежите, от север ще проникне по-влажен въздух. Ще се заоблачи и в Добруджа предиобед отново ще завали сняг. Валежните зони ще обхващат Дунавската равнина. 

В събота и неделя ще бъде студено с превалявания от сняг, по-съществени в Предбалкана и в Стара планина.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback