Радев похвали кабинета "Янев": Прекършихте четвъртата Ковид вълна, овладяхте енергийната криза

Нападките срещу вас са най-добрата оценка за вашите действия, заяви президентът

13.12.2021 | 18:13 Редактор: Елеонора Танева

На вас се падна да осигурявате приемствеността през последните месеци. На вас се падна да управлявате здравната криза, икономическата криза при ежедневен медиен натиск и отпор от статуквото. Вие, г-н Янев, показахте, че може да има нов тип управление - прозрачно и непреклонно. Това заяви държавният глава Румен Радев в президентството пред служебния кабинет.

Той подчерта, че назначеното от него правителство е разкрило източването на АМ "Хемус", прекършило е четвъртата вълна на пандемията.

"Вие успяхте да върнете децата много бързо в учебната среда. Успяхте да овладеете енергийната криза. Прекратихте вноса и изгарянето на отпадъци. Прекратихте порочните практики в Държавен фонд "Земеделие". Отстоявахте външната ни политика. Взехте адекватни мерки по отношение на миграционната криза. Нападките срещу вас са най-добрата оценка за вашите действия", добави още президентът, цитиран от БГНЕС.

Стефан Янев благодари за доверието, което му гласува президентът.

"Смятам, че България е различна, малко по-добра. Дали ще продължим в същата посока, зависи от хората след нас. Смятам, че на България са ѝ необходими реформи. Хората очакват реформи. Благодаря ви за направите промени", каза служебният премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК