Преднината на ГЕРБ пред БСП е в рамките на статистическата грешка

ДПС стои много твърдо на третата позиция, коментира Лидия Йорданова от "Екзакта Рисърч Груп"

18.04.2014 | 11:02 Редактор:
Преднината на ГЕРБ пред БСП е в рамките на статистическата грешка
Преднината на ГЕРБ пред БСП е в рамките на статистическата грешка

Преднината на ГЕРБ пред БСП не е абсолютна, коментира в предаването Денят On Air с водещ Веселин Дремджиев Лидия Йорданова от социологическата агенция "Екзакта Рисърч Груп". Тя допълни, че преднина от 3.5% е в рамките на статистическата грешка, но е „чувствителна  и най-вече трайна като дистанция между двете формации”.

Още по темата

„ДПС категорично се стабилизира и стои много твърдо на третата позиция и засега не е заплашена от изместване”, заяви Йорданова.
На въпрос как ще коментира номинирането на Делян Пеевски за евродепутат тя отговори, че нареждането на листата е работа на самата партия, която ще носи и съответните негативи от това.

„Няма как да не бъде отбелязано, че има много широки  настроенията срещу него ( Пеевски), и това се знае както у нас, така и в европейските среди. Априорно тази кандидатура не би била печеливша, освен ако тези които го издигат, не търсят реванш за неговото демонизиране. Тепърва ще става ясно”, заяви Йорданова. Тя допълни, че  реакциите на политическите анализатори в Европа варират от изненада до крайно отрицание на издигането на Пеевски за евродепутат.

„Обявяването на номинацията безспорно активира  анти-Пеевски говоренето”, коментира още Йорданова.

По отношение на по-малките формации социологическите прогнози на "Екзакта Рисърч Груп" към момента показват, че единствено Реформаторският блок има реален дял за изпращане на евродепутат. Йорданова  посочи, че „докато преди около месец заявената подкрепа за тях е била в рамките на около 7%, към момента е около 10%”.