Парламентът не успя да събере кворум да гласува Закона за черноморското крайбрежие

Заради отсъствието на народните представители от „Атака" и напускането на депутатите от ГЕРБ на пленарна зала заседанието се провали.

10.04.2014 | 15:47 Редактор: Мариета Иванова
Парламентът не успя да събере кворум да гласува Закона за черноморското крайбрежие

Депутатите днес не успяха да гласуват на второ четене промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие.

Заради отсъствието на народните представители от „Атака" и напускането на депутатите от ГЕРБ на пленарна зала кворумът се провали.

Да заработи парламента не помогна нито 30-минутната почивка, обявена от председателя Михаил Миков, нито напомнянето му към депутатите, че липсата им от пленарна зала ще се отрази на възнагражденията им.

Липсата на кворум даде повод лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път да упрекне мнозинството, че е зависимо от „Атака“.

„БСП и ДПС ги мързи да ходят на работа. Видно е, че без „Атака” този парламент не съществува. С една дума или трябва да обявят, че имат Тройна коалиция, или трябва незабавно да разпуснат парламента, защото той не работи“, заяви Борисов.
Депутатът от "Коалиция за България" и заместник-председател на парламента Мая Манолова пък обвини депутатите на Борисов, че саботират гледането на важни закони.

„ГЕРБ продължава деструктивното си поведение- да пречи по всякакъв начин и да саботира работата на парламента. Обръщам внимание, че днес трябваше да се гледат ужасно важни закони, например Закона за черноморското крайбрежие, когото чакат жителите на черноморските общини, а и всички български граждани,“ заяви Манолова.

Докато в кулоарите управляващи и опозиция взаимно се обвиняваха чия е вината за провала на пленарното заседание, председателят на НС Михаил Миков обяви, че ще се наложи провеждането на извънредни заседания.  Според Миков обаче не бива да бъде съкращавана великденската ваканция на депутатите. Вчера народните избраници решиха да почиват 10 дни по Великден - от 17 до 26 април.