България се намира в началото на Студена война между ЕС и Русия на Владимир Путин

Реформаторите настояват за спешни консултации с президента, БСП, ДПС и ГЕРБ

07.04.2014 | 17:49 Редактор: Ирина Георгиева
България се намира в началото на Студена война между ЕС и Русия на Владимир Путин

Реформаторският блок поиска спешно да се срещне с основните политически сили – ГЕРБ, БСП и ДПС във връзка с евентуалното спиране на средствата за България от ЕС и решението на парламента да извади  „Южен поток“ от обхвата на европейското законодателство, което може да постави страната ни в извънредна ситуация.

„Намираме се в началото на Студена война между ЕС и Русия на Владимир Путин”, заяви говорителят на партията и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Според него съществува реален риск за страната ни да бъде извадена от европейското политическо и правно пространство, а българските граждани да бъдат лишени от ползите, които носи членството ни в ЕС.  

Кънев обобщи, че България се превръща все повече в „ничия земя”, посредник, а не в истински пълноправен член на Европейския съюз.

Реформаторският блок настоява за консултации, които да обединят българските политици и да върнат страната ни по европейския й път.

Радан Кънев допълни, че президентът Росен Плевнелиев вече е уведомен за евентуалната среща, а с останалите партии предстои да се осъществи контакт.

Запитан на чий терен ще срещнат, той отговори, че „ няма да влизат в подобни закачки”, както ги определи самият Кънев, и ако БСП поискат, могат да се видят и на Бузлуджа.

Според говорителя на Реформаторския блок управляващото мнозинство не само е разрушило непоправимо доверието на българските граждани в политиката и в управлението, но е сринало и доверието на Европейския парламент към страната ни. По негови думи тази промяна в отношенията се дължи „в колебливата, вредна за България и за Европа позиция на настоящото правителство относно „Южен поток”.

Председателят на България на гражданите, Меглена Кунева смята, че само Реформаторският блок може да защити през европейските ценности интереса на всеки български гражданин и всяко българско семейство. Тя призова България да стане част от европейския енергиен съюз, с което цените на газа в страната щели да паднат с 30%.

Евродепутатът Светослав Малинов припомни, че темата за създаване на нов енергиен съюз в рамките на ЕС е била повдигната по-рано през седмицата от полския премиер Доналд Туск.  Малинов призова българското правителство да промени позицията си по проекта „Южен поток”, защото в момента тя е вредна за България и Европа.


4
0 rate up comment rate down comment 0
stomanen
преди 10 години
от имто на тримата си избиратели ли говорят тези въобще как г-н никой и с кое раво плямпа Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
stomanen
преди 10 години
тея па колко са неадекватни бсп и дпс тласкали България към студена война с еврогейския съюз ми то те са си част от еврогейския съюз и негови слуги всички маски паднаха и само Волен се оказа голем Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
stomanen
преди 10 години
25 години знайни и незнайни грабят народа и сега като стане референдума и тук сигурно същите мизерници ще очакват да не станем руснаци ли? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
stomanen
преди 10 години
Реформаторският блок настоява за консултации, които да обединят българските политици и да върнат страната ни по европейския й път.===Демек по пътя на гаврата инцеста и мизерията? Сигнализирай за неуместен коментар