Реформаторският блок вижда България като един от основателите на енергиен съюз

Според Мартин Димитров ползите ще са всяко домакинство и за бизнеса в страната

03.04.2014 | 16:51 Редактор: Елена Кирилова
Реформаторският блок вижда България като един от основателите на енергиен съюз

Реформаторският блок предложи България да бъде един от основателите на общ енергиен съюз. Според представителите на коалицията това ще даде възможност цената на газа за българските потребители да се понижи с 30 на сто, а тази на парното – с 20%.

Преди няколко дни Полша обяви, че подкрепя идеята за общ енергиен съюз. Още тогава от Реформаторския блок бяха категорични, че България трябва да член на тази формация, а най-добрият сценарий за нея е да е сред основателите ѝ.

Лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева заяви, че вчера е изпратила писмо до полския премиер Доналд Туск, в което ясно е заявила становището на Реформаторския блок.

Според Мартин Димитров ползите от това България да стои в основата на този съюз ще са както за всяко домакинство, така и за бизнеса в страната.

„Когато си голям, договаряш добри условия, когато си малък, не можеш да договаряш добри условия“, категоричен е Димитров.

От своя страна бившият енергиен министър Трайчо Трайков заяви, че отношенията с Кремъл по енергийните въпроси са голям проблем за България. Той вижда големи шансове за страната, ако тя стане един от основателите на въпросния съюз.

Повече по темата вижте във видеото!