fallback

Работници от ТЕЦ "Варна" излязоха на стачка

Те настояват да получат гаранции, че ще запазят работните си места

02.04.2014 | 18:00 Автор: Елена Кирилова

Над 100 работници от ТЕЦ “Варна” излязоха на протест пред сградата на топлоцентралата, който беше подкрепен от синдикатите. Служителите настояват да им бъдат дадени гаранции, че ще запазят работните си места.

ТЕЦ-ът, в който са назначени повече от 300 души, не функционира вече от няколко седмици. Във връзка със създалата се ситуация служителите поискаха да бъде намерено решение за спасяването на топлоелектрическата централа чрез спешна модернизация и запазване на работните места в нея.

За да може централата да продължи да работи, е необходимо да бъде снабдена със серопочистваща инсталация, с която да отговори на европейските екологични стандарти. Ако това не се случи, тя ще трябва да бъде закрита, а служителите ѝ ще останат без работа.

ТЕЦ “Варна” е едно от електроразпределителните дружества у нас. Собствениците му са заявили, че имат готовност да направят необходимата инвестиция, но искат тя да бъде гарантирана от държавата.

Бъдещето на централата ще стане ясно до края на месеца, стана ясно от среща между представители на синдикатите и Министерството на енергетиката. Дотогава протестите ще продължат във Варна, а след това в София.

Повече по темата вижте във видеото!

fallback
Още от България
fallback