Пожар изпепели къщата, парите и личните документи на пенсионери

Съседи на пострадалите в село Плаково са организирали акция в тяхна помощ

08.11.2021 | 13:58 Редактор: Искра Ангелова

Пожар изпепели до основи къщата на възрастно семейство във великотърновското село Плаково. Огънят е унищожил и личните им документи, както и всичките им спестявания. Съседи на пострадалите са организирали акция да им помогнат.

В събота вечерта съседи на семейство Тодорови в Плаково забелязали, че от къщата излизат пламъци и гъст дим. Незабавно подали сигнал на телефон 112 . Три пожарни екипа пристигнали за минути, но пламъците вече са унищожили цялата къща.

"Обадихме се и дойдоха след десетина минути. С помощта на комшии на момчета, имаме десет овце, те ни помогнаха да се изкарат, както и кучето. Това е", разказа пострадалата Пенка Тодорова.

Изгорялата къща е единственият дом на семейството. Жената е отскоро пенсионерка, а съпругът ѝ е инвалид и е на легло. Благодарение на помощта на хора от селото двамата за момента имат подслон, но временен.

"Предоставиха ни дом за 2-3 месеца, иначе сме на улицата. Къщата е от селото. Ще се основе банкова сметка и ако имат желание за парична помощ за изчистването и построяването на едно скромно жилище", допълни Пенка.

"Веднага се притекохме на помощ, помогнахме им, настанихме ги вкъщи временно при майка ми. Сега добри хора им предоставиха временно жилище. И се надяваме на добри хора, призоваваме за помощ, за да могат да си изградят техен дом", призова сестрата на Пенка Тодорова - Денка Цонева.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК