Отново облачно с превалявания, в планините - сняг

Температури ще бъдат от 7 до 14 градуса

13.10.2021 | 07:35 Редактор: Георги Донков

Днес утрото ще бъде хладно. Минималните температури сутринта ще са от 7 до 10 градуса, по високите западни полета и в района на Плевен от 4 до 6. През деня ще бъде облачно, с превалявания по поречието на Дунав и по Черноморието. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 9 до 14 градуса, по Черноморското крайбрежие до 15 - 16. В планините, с надморска височина над 1700 м, ще вали сняг и ще образува малка нетрайна снежна покривка, а показанията на термометрите над 2200 м ще бъдат до 1,3 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно, с валежи в предиобедните часове и през нощта. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 14 до 16 градуса. Морската вода е с температура от 19 градуса по северното крайбрежие, до 21 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде умерено, височина на вълните до 2 метра и половина, с тенденция да отслабне временно, по южното ще бъде - бурно с височина на вълните до 3 метра, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

В четвъртък се задава нов Средиземноморски циклон с център над Южна Гърция, който ще донесе у нас нови дъждове и сняг по високите части от планините, надморска височина над 2000 м. В петък и в събота ще се задържи дъждовно над цялата страна, по високите полета ще превалява сняг.

В неделя валежите свършват. Следобед ще има малко слънчеви часове в южните райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК