ВАС разпореди Боян Найденов да бъде изключен от списъка "Магнитски"

Данните му трябва да бъдат премахнати от страниците на Министерството на финансите и НАП

11.10.2021 | 14:07 Редактор: Тодор Петров
ВАС разпореди Боян Найденов да бъде изключен от списъка

Върховният административен съд нареди да бъдат премахнати данните на Боян Найденов от интернет страниците на Министерството на финансите и Национална агенция за приходите. Става дума за попаденето му в списъка "Магнитски". Решението на магистратите е окончателно.

То е образувано по жалба на Найденов за незабавно прекратяване на неоснователните действия на длъжностни лица – в случая за премахване на името на жалбоподателя от списъците в интернет страниците на МФ и НАП. Отделно във ВАС има и второ дело – против на Министерския съвет, което ще се гледа по същество на 9 ноември 2021 г., съобщиха от ВАС.

По делото от жалбоподателят са представени доказателства и се излагат аргументи, от които се установява, че е прекратил всякакви отношения с лица, които попадат в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерство на финансите на САЩ. 

Прекратяването на свързаността се вижда и в Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК