Жълт код за значителни валежи в 7 области и температури от 8 до 18 градуса

В сряда за кратко ще има слънце

11.10.2021 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Дъждовно начало на новата седмица. Жълт код за значителни валежи е обявен за днес в 7 области на страната. Това са Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково. Очаква се там да паднат между 25 и 35 литра на кв.м.

Денят ще започне с температури от 8 до 14 градуса, в Добруджа и района на Видин на места до 4-5, а по морето до 13-14. Облачно и дъждовно ще бъде времето с превалявания в следобедните часове главно над западните и централни райони, по-късно през нощта и в източните части от страната. 

Ще духа умерен до свеж вятър от изток със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 8 до 18 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 16-17. 

Във вторник валежите ще се усилват. Очакват се по-интензивни дъждове в южните райони и на юг от Бургас. В сряда за кратко ще има слънце, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В четвъртък се задава нов средиземноморски циклон с център над Южна Гърция, който ще донесе у нас нови дъждове и сняг по високите части от планините.

Гледайте цялата прогноза във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК